donderdag 28 juni 2012

Fijne Strepen.....

Ik kan het een ieder aanraden ook iets met dit patroon te maken.
Het is zo'n fijn haakwerk, heerlijk die strepen! 
De kleuren voor mijn sprei heb ik gekozen bij mijn dekbedovertrek (van PIP).
Komend weekend zijn we nog even bij de zee en dan gaan deze 'streep golfjes' zeker mee om op het strand een paar toertjes te haken!
Daarom nu alvast; fijn weekend !

dinsdag 26 juni 2012

Award.

Het vestje wat ik maakte voor kind is 'gestrand'. Ik wilde er vrolijke gestreepte mouwen aan haken en dat was erg naar mijn zin. Maar toen ze het eventjes aantrok om te passen, was het vestje te klein! Ik heb het te lang laten liggen..... en kind in heeft in de afgelopen maanden een enorme groeispurt gehad.
Nu hangt het, half af, aan het vogelhuisje in de kamer en ik weet nog niet precies wat ik er nu mee ga doen. Tot die tijd hangt het daar en kunnen we er nog naar kijken.....
En toen ben ik fanatiek begonnen aan een ribbel deken. Het moet een deken worden voor over ons bed, een lekkere grote. Ik heb wel eens eerder een ribbel gemaakt maar dan was het een opengewerkte variant. (zie de deken op de foto die over de bank hangt) Nu dus de dichte deken van het patroon van Lucy-attic24.
Ik kreeg de afgelopen week 9 x de Sunshine award!!
Is dat niet geweldig!
Ik wist niet wat ik zag....

Ik vind het krijgen van een award erg fijn, en 9 keer is natuurlijk super.
En officieel zou ik deze award nu aan 90 mensen moeten doorgeven.
(Per award 10 x)
Nou vind ik dat erg veel... (vind 10 x al moeilijk)

Dus bij deze is de award voor al mijn trouwe volgers, de berichtjes achterlaters en voor de mensen die mij mailen.
(en stopt het doorgeven hier - sorry)

Ik zal wel de 10 vragen die bij deze award horen beantwoorden:


1. Wat is je favoriete dier: vlinder.
2. Wat is je favoriete getal: 7.
3. Wat is je favoriete drankje: cappuccino (is niet echt een drankje)
4. Facebook of twitter: geen van beide.
5. Wat is je grootste passie: haken.
6. Wat doe je liever, krijgen of geven: geven.
7. Wat is je favoriete patroon: wat een moeilijke vraag... ik vind zoveel mooi!
8. Wat is je favoriete dag: maandag.
9. Wat is je favoriete bloem: tulp
10. Wat is je favoriete land: Nederland Heeel erg dank je wel allemaal!


dinsdag 19 juni 2012

Zomerse omslagdoek en zomerse bloemen coasters

Mijn zomer-omslagdoek is klaar!
Heerlijk licht van kleur, perfect voor op mijn spijkerjack.
Het patroon van de omslagdoek komt van het prachtige blog van Coco rose diaries. Het patroon is Japans maar met de patroontekening die erg duidelijk is, is het een makkelijke doek om te haken. De rand van de omslagdoek haakte ik anders dan het patroon. Ik hou erg van een schulprand en zo kreeg ook deze doek er eentje.
 Afgelopen weekend haakte ik deze onderzetters/coaster. Niet dat ik nou zo nodig onze glazen en bekers erop wil zetten, ik hou wel van een kring op tafel...(haha) Ze zijn erg leuk om te maken en ik vind het met kleine vaasjes en bloemetje zo schattig op tafel staan. Ze zijn meer voor multi-gebruik denk ik.


Zoek 5 mooie kleuren katoen garen, kies verschillende patronen van rondjes en bloemen die ongeveer even groot zijn. Haak ze, werk ze af en jawel: dit is het effect. Door de kleuren passen ze nu toch bij elkaar en zijn ze toch allemaal anders.

Gezellige dag!maandag 18 juni 2012

Summertime!

Regen in de zomer..... op zich vind ik een zomerse regenbui helemaal niet erg. Het kan zelfs verfrissend zijn! Na regen komt zonneschijn..... (meestal/soms/altijd?)

In de zomer hoor je iedere avond buiten te eten, lekker veel salades te maken, veel gebruik te maken van onze pizza oven..... lange zwoele avonden te hebben en tot laat in de tuin te zitten met familie en vrienden.... 
De kinderen in de buurt struinen van tuin naar tuin, willen het liefst elke dag een badje in de tuin (omdat het zoooo warm is), je hoort nu uren in de tuin te kunnen doorbrengen, koffie... haakwerkje...?
Onze zomer tot dusver is wat NAT!
Regen in de zomer is prima, maar niet teveel!


(Ben weer verder gegaan met het vestje voor kind - ligt alweer vanaf maart in een mandje.....)

woensdag 13 juni 2012

Haken in Portugal.

Leuk toch...!
Met mijn toestemming mocht dit zo geplaatst worden.
Ik hoop dat er mooie haaksels van komen!

maandag 11 juni 2012

Gehaakte riem - ceintuur.......


Hier is ie dan,... het 'draagbare' gehaakte riem, ceintuur.... ding.
Ik weet niet zo goed hoe ik het moet noemen. Maar ik vind het wel super leuk geworden! Perfect passend bij mijn vrolijke rokken en jurken!
(Voor kind haakte ik een kleinere variant maar zij had niet zoveel zin om samen met mij op de foto te gaan - voor kleintjes is het ook erg leuk en staat zo schattig!)

Het is makkelijk te maken! Zo ga je te werk:
Je haakt net zoveel vierkanten die er om je middel passen. Deze naai je met naald en draad aan elkaar. Zo is het steviger dan dat je het haakt. Dan haak je 2 lange koortjes, in vaste. Deze zet je stevig vast op de uiteindes, doe hem om je middel, maak er een mooie strik in en klaar!

Dit is het patroon van de granny. Ik haakte het volgens dit patroon en als laatste toer voegde ik er 1 toer in vaste aan toe. Zo wordt je granny net iets steviger. Nadat alle granny's aan elkaar vast zitten, op een lange strook, dan haak je er nog 1 toer vaste om de hele strook heen.
Ik haakte het met Rio- en Catania katoen met haaknaald 3.

Er zijn weer vele varianten mogelijk voor deze gehaakte riem. Ik denk dat het ook mooi is om het in 4 kleuren te maken, allemaal dezelfde granny's. Of nog een hele rij vierkanten eronder maken, een soort overslag rokje? voor over je rokje.....
Tja... ik ben inmiddels alweer verder met een volgend project, een zomer - omslagdoek. Daar kan je er ook niet genoeg van hebben......

zondag 10 juni 2012

Thuis en tuin.

 Ik haakte afgelopen dagen een paar vierkanten. Ik maak ze voor iets ´draagbaars´. Binnenkort meer......het is bijna af!
Ik haak ze volgens dit patroon. Ik vind deze granny variant zo vrolijk en prettig om te haken!
We aten sla uit de tuin. De tomaten komen nog uit de supermarkt, die uit de tuin zijn nog niet zover.... 
Ook haakte ik deze 'coaster'. Ik vond de kleuren zo mooi dat ik bij het maken een beetje dezelfde kleuren heb gebruikt. Ik wilde het gebruiken als pannenlap maar voorlop ligt ie nog op tafel.
Ik verwende mijzelf op een hele stapel tijdschriften. En terwijl het buiten veel regende, wat voor de tuin erg prettig is, genoot ik van koffie met mijn tijdschriften en mijn fijne haakwerkjes, lekker binnen op de bank.

maandag 4 juni 2012

Even serieus....

Deze keer geen foto's van een fijn haakwerkje, een mooie bos bloemen of ikzelf heerlijk hakende in de zon.... ook gaat niet over de mooie haakwerkjes van mijn zus.... Nee, we laten ons dit keer van onze 'sportiefste' kant zien! Hier fietsen we, zus en ik.
We hebben 2 jaar geleden de Mont Ventoux beklommen op de racefiets!  Een sportief doel wat we onszelf een half jaar ervoor stelde. (En ik kan het een ieder aanraden ook eens te doen hahaa... )   Wauw, wat een gave ervaring !!
   


Voor we de laatste 6 kilometer in gaan krijgen we van onze mannen (ook beide fietsers) nog instructies....  (ooo wat kijken we serieus) En toen naar boven, de echte beklimming begon.....
Het is zwaar, het is afzien, maar o zo tof om te doen en we komen boven, we halen het! 


Waarom ineens deze toch wel persoonlijke foto's (waarin we een keer geen vrolijk jurkje dragen maar een zeer onflatteus fietspak (!) ) en dit verhaal?
Dat komt omdat mijn zus nu in Frankrijk is met het fietsteam van haar werk. Daar gaat zij woensdag de Alpe d'huez beklimmen voor het goede doel - KWF Kankerbestrijding. Ze doet mee aan Alpe d'huzes!

Ik ben zo waanzinnig trots op haar !!!

Ze hoopt dat ze de berg met zijn 21 steile bochten 3 x kan beklimmen.
Het zal weer zwaar worden en ze zal afzien..... maar ik weet zeker dat ze het haalt!

Zus - GO FOR IT !!


(En natuurlijk ook voor al die andere moedige fietsers die de komende week voor Alpe d'Huzes de beklimming voor het goede doel doen.)


Mijn blog gaat over de mooie dingen in mijn leven, eigenlijk altijd vanuit een mooi hoekje gefotografeerd. Ik hou ervan om mij te richten op het mooie, op het fijne en maak van iets kleins iets groots, hoe eenvoudig ook. Ik hou ervan om de wereld een beetje 'mooier ' te maken.

Over de minder fijne dingen hoor je mij zelden, dat vergroot ik niet uit. Dit bericht over mijn zus die meedoet aan zo'n mooi project moet even heel groot in de aandacht.

Haar beweegreden is onze vader die overleden is kanker. Inmiddels alweer 7 jaar gelden. Hij was 57 jaar, veel te jong om te overlijden, en wij.... mijn 2 broertjes en 4 zussen, veel te jong om het zonder vader te moeten doen.

Daarom nu even een blogbericht over een serieuze zaak; deze fantastische fiets tocht. Ik vind het geweldig dat ze mee doet en ik weet zeker dat mijn vader dat ook had gevonden!


ZUS - ZET HEM OP !!zaterdag 2 juni 2012

Einde dag....

Einde dag... toch nog mooi weer. We rijden een paar kilometer en staan midden in het bos bij Lage Vuursche - dagrecreatie Drakestein.
 C'est moi.... haakend in de zon.
Kind met vriendinnetje hangen in de bomen, slepen met hout en spelen op het veld.
We spelen een potje KUBB. (Geweldig spel!)
En einde dag bakken we pannenkoeken in de bus.
Heerlijk middagje zo!****************************
Dank je wel voor al jullie reacties op de tas.
Hij bevalt zeer goed!
De tas is absoluut niet te zwaar,
ook niet te groot,
zeker weten erg kleurig
en tot nu toe alleen nog maar in gebruik!
***********************************

*Fijn weekend*