maandag 30 januari 2012

Gehaakte schilderijtjes

Het kleine, fijne haakwerkje: mijn ideetje van gisteren:
Ik haakte kleine rondjes, voor een klein vrolijk slingertje,... dacht ik....
De rondjes waren wat kaal en saai en toen ontstond het idee om er iets op te borduren: 'wild borduren'. 

De rondjes zijn gehaakte met rio-katoen. Gewoon 4 toeren haken met stokjes. De rand is gehaakt met het dikkere victory garen, 1 rand vaste in wit garen en de schulprand zijn 5 stokjes in 1, met steeds een vaste ertussen.
Het 'wild borduren' heb ik ook gedaan met het dikkere garen. Beide garens zijn licht glanzend wat ik bij dit projectje erg passend vind.
Alle rondjes kregen een gekleurd schulprandje, en daardoor ontstond een soort lijstje. Het idee om ze op te hangen was toen geboren.
Ik heb de rondjes verstevigd door aan de achterkant vilt te plakken. Het vilt zit vastgelijmd met een lijmpistool. De lusjes van rood ijzerdraad heb ik er toen ook tussen gezet.

Vrolijk toch? Het doet me denken aan van die mooie 'sierbordjes' die je aan je muur kunt hangen.   

Mijn favoriet is het schilderijtje met het paarse randje.... en ook die vogeltjes vind ik schattig en de oranje bloem vind ik ook erg mooi.....
Ik kan eigenlijk niet kiezen,.... vind ze allemaal mooi en vooral zo bij elkaar!

Welke vind jij de mooiste?

maandag 23 januari 2012

Rond gehaakt dekentje


In opdracht - in het rond - in PIP kleuren -

Dekentje = in de m(h)aak.

dinsdag 17 januari 2012

Gehaakte poncho met bloemen.

De poncho voor kind is af!
Kind is niet lekker en heeft een rustig dagje thuis. Ik heb dan ook de hele ochtend naast kind op de bank zitten haken. Kon zo verder gaan met de bloemen die ik bedacht had om op de rand te maken. Ik heb tijdens het haken iedere toer een andere kleur gebruikt. Alle draadjes werkte ik meteen af zodat toen de poncho de juiste lengte had ie ook meteen klaar was!

Het patroon van de poncho is van drops. Zeer makkelijk en eenvoudig om te maken! Ik heb de poncho niet te lang gemaakt zodat ie nu als een soort truitje gedragen kan worden,.... ook  leuk over der jurkje of op een spijkerbroek!

Het garen is het victory garen (vrijdag alle kleuren weer op voorraad!!)
Ik heb het gehaakt met haaknaald 5. De bloemen zijn gehaakt in 2 of in 3 kleuren. Toen ik ze op de poncho naaide heb ik dit vastgezet met een tegengestelde kleur zodat je tussen de bloemblaadjes steeds een andere kleur ziet. Het midden van de bloem, de stervorm maakt ik er aan het einde in. Iedere bloem een ander hartje.

Ik ben zeeeeer tevreden over deze zeer kleurrijke poncho,.......en kind ook!

zaterdag 14 januari 2012

Warme wol

Heerlijke warme wol voor een heerlijk warme kol! 
Het garen is van Lana Grosa - Feltro. Het is eigenlijk garen om te vervilten! Maar het kan ook zo gebruikt worden, maar dan wel wassen op de hand.  

Ik heb 26 steken opgezet op naald 10. Toen alleen 'rechte' gebreid zodat de ribbel ontstaat. Het is een lap van ongeveer 2 meter geworden waarbij ik het einde en het begin van de lap aan elkaar vast heb genaaid. Daarna de beide zijdes nog een afwerkrand gegeven door 2 toeren vaste aan beide randen te haken. Toen nog met een klein wolgouddraadje 1 toer vaste haken.

De kol is heerlijk warm..!... en ik ben echt gek op de kleuren......
 
 
Dank je wel allemaal voor jullie reacties op het ronde dekentje. Heerlijk om te lezen dat jullie het ook zo mooi vinden! Ik heb er helaas geen patroon van. Dat zou ik dan moeten maken...... ik hou het in gedachte.....


dinsdag 10 januari 2012

Rond gehaakt dekentje

Tijdens de kerstvakantie haakte ik het ronde dekentje. Het is gehaakt met rio katoen, vrij dun garen. Ik haakte het wel met naald 4. Officieel haak je het katoen met naald 3 of 3,5. Door het met een grote naald te haken wordt het luchtiger en minder stug. Perfect voor dit dekentje! 
Er gaat best wat garen inzitten. Alleen de buitenste rand is al 1 bolletje.....
Het kleedje is 1.20 cm doorsnee.


De kleuren die ik gebruikte voor dit dekentje:
Rio katoen: fuchia 014, licht ijsblauw 050, licht roze 710, warm oranje 720, lila paars 740, wit 005, licht lila 063, roze 020, licht blauw 459.
Het is een mooi dekentje geworden. En ook al is het nog maar januari, door het dekentje, in die vrolijke kleurtjes, en de tulpjes is het hier in huis al voorjaar !